Kodak filmen i den gamla kameran

IBLAND har det hänt att jag hittat en kvarglömd film i en kamera.Ett par gånger i mina egna, vilket iofs är ett oroande tecken,men oftast i någon annans  då jag roar mej med att "buda in" gamla rariteter från en fotografiskt svunnen era.

I en  Kodak Folding Brownie six-20,tillsynes en välmående bälgkamera trots alla åren, satt en snyggt indragen 120 rulle av märket VerchromePan.Vad kunde måntro dölja sig i den rullen? Verichrome Pan som inte är en diafilm,vilket man kunde tro av namnet, är en svartvit film som 1956 ersatte den tidigare utan tillägget Pan.

Således borde både kameran och rullen vara minst 50 år gamla vilket väcker nostalgiska "nyfiken vibbar".Att lämna in rullen på framkallning efter så lång tid är ju iallafall om man girigt  räknar allt i kronor, ett risktagande.Resultatet  kan vara värdelöst eller också superintressant-om man själv finner sånt här intressant.

Medlemmen på FS-Rolf Berntzen med egen firma och labb fick uppdraget på vinst och förlust, och resultatet blev högt  över förväntan som ni själva kan se.Men vilka är barnen på filmen? Det verkar vara en  examensdag.  Är det pappan som hållit i kameran och som finns med på en annan bild?

Spännande frågetecken hopar sig.Finns det möjligen någon av FS tusentals medlemmar som känner igen något?.Iallafall ska jag försöka få tag i säljaren och höra om han eller hon vet något om kamerans ursprung.

Har ni andra FS medlemmar nåt liknande att berätta om?

Här följer några  6x9 bilder ur den gamla Kodak Verichrome rullen:

examensdag?

                                               Postat 2011-12-03 17:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera